10 juli 2015

Det börjar likna nåt...


Som alla andra väntar jag på sol och lagom sommarvärme. Ändrat lite på balkongen under tiden. Med ens kändes det rymligare när mormorshyllan fick flytta hit. Svartögat kämpar på i spaljén och jag anar några knoppar. Kanske de slår ut i helgen då det har lovats varmare väder?


Den enda som växer tacksamt oavsett väderlek är jordrevan. Toppad flera gånger för att inte Maja ska nå den. Bara att sätta i vatten eller jord direkt, skotten bildar rötter på stört.


Lite medelhav håller det allt på att bli... visar mer när det vuxit till sig. Men fy så svårt det är att fota i motljus!


På kortsidan slingrar sig mer svartöga, och lite krasse har kommit upp bland gräslöken. Den uppstammade doftande och vackra Eldkronan berättade jag om här.

Måtte vi få en varm och solig helg nu, eller hur?

20 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Såå fint du fått det på din balkong, förstår att du trivs där. Bara vi får värme också så sätter nog växtligheten fart. Smart tips med jordrevan - nu skall jag toppa mina och sätta i ny jord !
Ha det så gott !
Kram/Isa

lisashus sa...

Du har det verkligen fint på din balkong och du har då lyckats med alla växterna dessutom! Här höll mina på att torka bort under de heta dagarna...!
Så många fina saker du har som förhöjer medelhavskänslan!
Ja, den hyllan passar ju perfekt.
Så det är Jordrevan den heter! Jo, en sån har jag också vid entrén och den är verkligen tacksam!

Nu får vi hoppas på lite värme och sol till helgen! Här är det marknad på lördag, som jag hoppas inte regnar bort, dessutom ska en av mina körer sjunga där. Nu håller vi tummarna!
Kramar
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så koselig du har det på balkongen din , så fine blomster og ting du har der !!! Her er det iskald vind i dag , til tross for solen , men jeg går med varm jakke på meg for varmt er det ikke. God helg ! Klem

Erikslundsliv sa...

Vilken fin oas du har på balkongen! Där förstår jag att du och Maja trivs.Ser att du har nät och det är ju skönt så Maja inte rymmer för dig. Hoppas nu att värmen kommer så ni får njuta lite mer!
Kram, Ann

Merja sa...

Ja, värmen väntar jag också på:) Jätte fint på din balkong!! Passar på att röja bland gamla syren buskar nu när det inte är gassande sol och inne med förstås. Snart blir det en vända till Plantmarknaden Britt och karlarna. Lite fika och lite kika på växter hinner vi nog oxå med.
Ha en fin helg!

Villa Ryttarängen sa...

Det är jättefint på din balkong. Hyllan passar jättebra där och vilken grönska och blomning. Härligt! Ha en fin helg! Kraaam Pia

Rosa i huset i vitt sa...

så fint du har på din balkong
kram Rosa

Ezter sa...

Vilken härlig balkong!

Meta sa...

Ja nog får det vara nog med regn för den här gången. Längtar efter lite värme och sol också. Så fint det är på din balkong. Den hyllan var allt bra fin.
Ha det gott
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Jag tycker om din balkong, det är så fint där! Du har saker du tycker om och inte för att de är trendgiga. Gillar din stil!
Ha en härlig helg, du rara och vänliga!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Svar ja! Det vill vi verkligen ha, en varm och skön helg!
Du har fått det jättemysigt på din balkong, hm, mormorshylla - har aldrig hört talas om, men vad fin den är!

Kram och trevlig (och varm?) helg!
Gunilla

G:a Affären sa...

Så här års måste balkongen måste vara det bästa med lägenheten, och så trivsamt du gjort där ute med växter, möbler, hyllan och det andra. Verkligen en oas mitt i stan!

Ha det gott vännen och trevlig helg!
Kramar /Cia

Anonym sa...

Åh,så fantastiskt mysigt & vackert ♡ ...
Där kommer du trivas & ha det gott!

House and Garden by Bia sa...

Så mysigt du har på din balkong....där skulle jag säkert trivas ;))
Hoppas du har det bra, med eller utan sol....idag har vi haft både regn och sol...den här sommaren kommer säkert att gå till historien...
Kram på dej!
Bia

G:a Affären sa...

Du har så rätt, små granar blir det i urnorna till vintern. Skålen med rosorna kommer från Daniel Eriksson "Kusidull", en skapande man som målar, syr och har haft keramikverkstad i Romme. Nu jobbar han hemifrån.
Det är så många skapande människor här i Dalarna, egentligen skull jag göra en lista men det får bli om tiden finns.
Nu ordnar jag med en kusinträff och försöker göra plats för alla som ska sova över. Roligt men lite stressigt!

Ha det gott! Kramar /Cia

Loppisälskare sa...

Förstår att du älskar din balkong! Du har fått till det jättebra där. Ser så avkopplande och härligt ut. Hoppas bara du får lagom med värme att kunna sitta där riktigt mycket nu i sommar.
Kram / RosMarie

Snäckskalsdalen. sa...

Det är något speciellt med balkonger och med din är det väldigt speciellt, den är så jättefin och mysig och skönt att du fick ordnat till det så det känns lagom stort! Det växer så fint, men så vet jag ju hur gröna fingrar du har!
Agneta kram

Helena sa...

Så mysig och trivsamt du inrett. Tänker att det måste vara mycket trivsamt att sitta där i dina oas och bara njuta. Kram

Margareta sa...

Så fint ni har det,du och kissan på er balkong.Den hyllan är verkligen trevlig.Jag tycker dina växter ser så frodiga ut.Det är minsann inte så lätt med krukor alltid.Jordreva har jag för första gången iår.Jag måste nog toppa den också,för den har lätt för att slingra iväg i andra växter annars.Katterna är så gamla här,så dom bryr sig inte...det är bara om en fågel kommer för nära,då är dom kvicka.
Önskar dig en fin sommarvecka!
Kram Margareta

Eleonora sa...

Jag förstår inte hur du har kunnat få plats med så mycket på din lilla balkong. Du är en trollkarl och mysigt är det med alla fina attiraljer och blommor som du också har lyckats så bra med. Jag blir riktigt avis och nu får du nog komma ner till mig och hjälpa mig att fixa min balkong -- i alla fall till nästa år. Eller?

Så småningom blir det ny resa för mig till Dalarna och då hör jag av mig innan. Ha det nu så härligt Maja och du där ute på den fina oasen. Kram

Eleonora